Ben je gelukkig op school?
Waarvoor heb je angst?
Geloof je in een leven na de dood?
Hoe zou jij reageren als iemand van jouw klas zich out?
In welke mate ondervind je druk thuis/op school/in je vrije tijd?
Ben je al ooit gepest?

Dinsdagavond 23 oktober, 20u
Stadsschouwburg Brugge
De Grote Levensvragen voor Jongeren

 

De Grote Levensvragen?

Eind september 2017 maakten Radio 1 en De Standaard de resultaten bekend van de eerste, grootschalige Vlaamse studie over De Grote Levensvragen. Radio- en televisiepresentatrice Friedl’ Lesage ging daarna op zoek naar antwoorden op de grote vragen van het leven. In een radioprogramma en ook live op theatertournee met 25 toonaangevende sprekers.

Voor jongeren?

En nu komt ze op dinsdagavond 23 oktober naar Brugge voor een speciale editie voor jongeren. We zochten op SASK naar welke levensvragen onze jongeren bezighouden en leggen ze nu voor aan MNM-radiopresentator Tom De Cock, stand-upcomedian William Boeva en TEJO-psychologe Ingrid De Jonghe.

Ticketing

Tickets (10 euro) zijn vanaf begin oktober beschikbaar via de website van In&Uit Brugge (www.ticketsbrugge.be) of via de ticketbalie van In&Uit Brugge. Klik hier om tickets te bestellen.

Wat te verwachten?

Verwacht u aan openhartige gesprekken waarin onze gasten in hun kaarten laten kijken. Maak u klaar voor een ‘diepe duik’ in wat echt essentieel is, wat ons tot mens maakt. We geloven dat het erg waardevol kan zijn om als ouder met je kind, of als leerkracht met je leerling ruimtete maken voor een goed gesprek.

Grote Levensvragen op SASK?

In de lessen godsdienst kwamen grote levensvragen aan bod. Alle leerlingen zullen via een enquête ook kort bevraagd worden over hun standpunten t.o.v. een aantal van die vragen. De resultaten hiervan vormen het uitgangspunt van deze gespreksavond.

De avond in de Stadsschouwburg wordt niet enkel een luisteravond voor ouders en jongeren. SASK-leerlingen hebben ook hun inbreng: zowel inhoudelijk als artistiek.  

60 jaar SASK

Deze avond is de officiële start van het feestjaar ’60 jaar SASK’. In februari trekt de school ook naar het Concertgebouw in Brugge voor het SASK-feest, waar we creatief aan de slag gaan met de Grote Levensvragen.