Infodag: zaterdag 18 maart

Op onze infodag kan je ons volledig schooldomein verkennen en kennismaken met onze leerkrachten en leerlingen. Onze school is op zaterdag 18 maart doorlopend te bezoeken van 10.00 u. tot 16.30 u.

Schrijf je hier in voor de infodag!


Inschrijven voor het schooljaar 2023-2024

Inschrijven in het eerste jaar

Inschrijven voor het schooljaar 2023-2024 kan nog niet. Voor alle scholen in Brugge gewoon secundair onderwijs wordt op eenzelfde manier van aanmelden en inschrijven in het eerste jaar gewerkt.

Eerst aanmelden, daarna inschrijven

Digitaal aanmelden betekent dat je vooraf aanduidt in welke school of scholen jij je kind wil inschrijven. Dat is dus niet hetzelfde als een effectieve inschrijving. Pas daarna volgt een effectieve inschrijving.

Waarom organiseren wij een aanmeldprocedure?

     • We willen voorkomen dat er wachtrijen aan de schoolpoort ontstaan.
     • Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijgt om zijn kind in de school van eerste keuze in te schrijven.

Hoe kan ik me aanmelden?

Vanaf 27 maart 2023 om 10.00 u. kan je jouw kind aanmelden voor 1A voor volgend schooljaar 2023-2024 via bruggeso.aanmelden.vlaanderen. Doorloop alle stappen en klik op bevestigen. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer de aanmelding correct verlopen is. 

Je kan aanmelden tot en met 21 april 2023 om 20.00 u. Het tijdstip van de aanmelding speelt geen rol voor de rangschikking.

Wat heb je nodig om aan te melden?

     • Een computer of smartphone met internet.
     • Je elektronische identiteitskaart
     • Naam, voornaam, geboortedatum en adres van je kind.
     • Het rijksregisternummer van je kind (11 cijfers). Dit vind je op Kids-ID, de isi+kaart of een klever van het ziekenfonds
     • Indien je kind recht heeft op voorrang: het rijksregisternummer van het (plus)kind of personeelslid.

Er zit een (plus)broer of (plus)zus op de school of het kind dat je wilt aanmelden, is een kind van personeel?

Je moet ook aanmelden tussen 27 maart 2023 (10.00 u.) tot 21 april 2023 (20.00 u.). Je hebt hiervoor het rijksregisternummer van het (plus)kind of personeelslid nodig. Het kind zal met voorrang geordend worden.

Heb je hulp nodig met aanmelden?

Kom zeker langs op onze school. We helpen je graag. We zijn elke schooldag beschikbaar van 8.30 u. tot 18.00 u., behalve op woensdag. Je maakt best wel een afspraak. Dat kan telefonisch (050 28 85 10) of via mail (humaniora@sask.be).

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld?

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben recht op een voorrang. De overige vrije plaatsen verdelen we volgens schoolvoorkeur, gevolgd door toeval.

De computer verdeelt de plaatsen op basis van de criteria ‘schoolvoorkeur’ en ‘toeval’. Het systeem probeert zoveel mogelijk kinderen hun eerste voorkeur te geven. Daarom gebeurt er eerst een trekking voor alle eerste schoolvoorkeuren van alle aangemelde leerlingen. De computer rangschikt de leerlingen in een willekeurige volgorde en wijst de plaatsen willekeurig toe.

Voor alle leerlingen die hun school van eerste voorkeur niet kregen, kijkt het systeem vervolgens naar de tweede schoolvoorkeur. Opnieuw wijst het systeem de plaatsen in een bij toeval bepaalde volgorde aan de leerlingen toe.

Ten laatste op 15 mei 2023 ontvang je het resultaat van de toewijzing.

Er zijn 3 resultaten mogelijk:

      1. Je krijgt een toewijzing in de school van jouw voorkeur: Je mag inschrijven. Onze school belt je op om een afspraak te maken.
      2. Je krijgt een toewijzing in een school van een lagere keuze: Je mag inschrijven in deze school en staat op de wachtlijst van onze school en eventuele andere scho(o)l(en) van hogere keuze.
      3. Je hebt in geen enkele school een toewijzing: Je zal een weigeringsdocument ontvangen met een plaats op de wachtlijst. Komt er een plaats vrij in onze school, dan contacteren wij de wachtlijst (tot en met 6 oktober 2023). Omdat er in de Brugse regio geen scholentekort is, zal dit resultaat zich niet voordoen.

Ben je van mening dat de procedure niet correct is verlopen, dan kun je een klacht indienen via dit meldingsformulier.

Ik heb de aanmeldingen gemist, wat moet ik nu doen?

Vanaf 16 mei 2023 kan je vrij inschrijven in onze school. De inschrijvingen verlopen chronologisch. Als er geen vrije plaatsen meer zijn, zal u een weigeringsdocument ontvangen met een plaats op de wachtlijst.

Heb je nog vragen?

Contacteer de school telefonisch (050 28 85 10) of via mail (humaniora@sask.be).

Inschrijven in het tweede tot en met zesde jaar

Vanaf maandag 17 april 2023 kan je inschrijven voor een studierichting in het tweede tot en met zesde jaar. Hiervoor maak je best een afspraak. Dat kan telefonisch (050 28 85 10) of via mail (humaniora@sask.be). Ook voor informatie kan je ons uiteraard altijd contacteren.

De school is administratief gesloten van vrijdag 7 juli tot en met dinsdag 15 augustus 2023.

Wie zich inschrijft; verklaart zich akkoord met ons schoolreglement

 

Write A Comment