Schoolreizen

Schoolreis 1e jaar 

In de voormiddag bezoeken we het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne. Dit bezoek sluit nauw aan bij de lessen natuurwetenschappen. In de namiddag kunnen de leerlingen zich uitleven in Plopsaland.

Schoolreis 2e jaar

In het tweede jaar zetten we in de voormiddag koers naar Ieper. Via een zoektocht doorheen het centrum leren we de stad met haar oorlogsverleden kennen. Daarna hebben we dolle pret in Bellewaerde: plezier en fun verzekerd!

Schoolreis 3e jaar 

De leerlingen maken kennis met Antwerpen. In de voormiddag kunnen ze via begeleide workshops een bepaald facet van de stad ontdekken: een bezoek aan het nieuwe justitiepaleis, de ruien verkennen, een fietstocht … Creatieve zielen kunnen in het Museum Plantin-Moretus etsen, het etnografisch museum biedt bodypaintsessies aan en in een typisch Antwerps winkeltje kunnen de leerlingen eigen sieraden ontwerpen en maken.

In de namiddag staat een zoektocht op het programma. Met foto’s, kaarten en andere hulpmiddelen wordt een parcours door het centrum gevolgd. Op hun weg ontmoeten de leerlingen mysterieuze personen die hen opdrachten geven. Het winnende team gaat met de prijs lopen!

Schoolreis 4e jaar

De vierdejaars reizen af naar buurland Luxemburg. Ze reizen per trein en overnachten in het ‘Youth Hostel’ in het centrum van de hoofdstad. Eenmaal ter plaatse is er een combinatie van keuzeactiviteiten voorzien (museum voor hedendaagse kunsten, fietstocht, toeristentreintje door de stad …) met een gezamenlijke natuurwandeling doorheen het Müllerthal, ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd. Als afsluiter is er ook een onvergetelijke escape game in de stad.

Schoolreis 5e jaar

“Panic in the streets of London…” SASK komt eraan!! Deze trip is een cultuurparel aan onze schoolreizenkroon. The Crown Jewels in the Tower, Westminster Abbey (waar kings en queens gekroond worden en beroemdheden begraven liggen), Saint-Paul’s Cathedral, Hyde park, Buckingham Palace, Big Ben, The Houses of Parliament, the London Eye…
Een deel van je programma stel je zelf samen: Madame Tussauds of liever Tate Modern? Een avondje uit en een musical meepikken? Shoppen in Oxford Street en Camden Town op je vrije namiddag? Of toch liever naar het British Museum? Jij beslist!
We reizen met boot, bus en metro en logeren in een jeugdherberg, waar elke morgen een English breakfast ‘geserveerd’ wordt. Eén ding is zeker: dit is geen reis voor doetjes. Niet geïnteresseerd in cultuur? Geen stevige stapschoenen? Dan moet je er misschien twee keer over nadenken. Alhoewel, vraag maar aan de zesdes …

Schoolreis 6e jaar

Londen in het vijfde jaar achter de kiezen? Dan is het nu tijd voor een andere klassieker! Rien de plus beau que Paris!
Deze superstad in vier dagen bezoeken kan niet, maar met dit programma kom je al een heel eind weg: het Louvre, Centre Pompidou, la Sainte Chapelle, Montmartre, La Défense, Versailles, Notre Dame, Musée d’Orsay, la Tour Eiffel of Versailles. Uit dit aanbod kies je individueel en volgens je eigen interesse.
Met de hele groep maken we twee grote wandelingen. Eerst wandelen we langs de rive gauche. Tijdens de tweede wandeling wordt de rechteroever van de Seine verkend.
Je krijgt ook de kans een theatervoorstelling te zien. Tot slot storten we ons in ‘Paris by Night’.
We slapen in een zeer verzorgd hotel aan de luchthaven Paris-CDG, met uitgebreid ontbijtbuffet. De verplaatsingen gebeuren te voet, met de metro of met de bus.
Voor foto’s kan je terecht op onze Instagram– en Facebookpagina.