SASK organiseert maandag 21/02 een leerlingenraad Extra Large! Alle comités waarin leerlingen betrokken zijn, worden mee uitgenodigd op de leerlingenraad. Zo wil de school het debat verrijken en beter de vinger aan de pols houden!

Elke school heeft wel een leerlingenraad met leerling-voorzitters en allerhande comités waarin zowel leerlingen als leerkrachten actief zijn. Dat is niet anders in het Sint-Andreaslyceum (SASK). Naast onze leerling-voorzitters, zetten leerlingen en leerkrachten op SASK hun schouders onder het GreenTeam, Sportcomité, Peersupport, pastoraal comité, het gezondheidsteam en de diversiteitswerkgroep.

Al deze werkgroepen zitten nu voor het eerst samen met de leerlingenraad en directie van de school. Op die manier kunnen ze elkaar op de hoogte houden over wat er leeft in de diverse werkgroepen, kunnen ze de vinger aan de pols houden (bv. welke thema’s zouden we moeten opnemen?), en krijgen we ook een rijker debat over de ingebrachte agendapunten. Niet alleen een rijke inbreng op de vergadering zelf, maar we tonen ook dat we de comités écht belangrijk vinden, en dat we erin geloven dat jongeren het verschil kunnen maken. 

Joost Laeremans: “SASK heeft veel geëngageerde jongeren; daar zijn we trots op en inspraak dragen we hoog in het vaandel. Ik kijk ernaar uit deze Leerlingenraad XL te mogen bijwonen.”


Meer PERSinformatie

Inge Staelens – 0485 30 66 57 – IST@sask.be