Ons logo

De beuk

Aan de oprijlaan in de Fortuinstraat kondigt de prachtige beuk al meer dan 60 jaar het verstrijken van de dagen, de seizoenen aan.  Die boom, dát beeld drukt het allemaal zo krachtig uit. Onze kernopdracht: jongeren stevige wortels geven. 

Het kind

Je kan er ook het kind in herkennen. De leerling die bij ons centraal staat. Hij/zij stevig met beide voeten op de grond. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat kennis meegeven, competenties en attitudes om sterk te staan in onze maatschappij nodig zijn. Kleuter, het lagere schoolkind en de jongere die opgroeit en die mag zijn wie hij/zij is. De armen wijd om de wereld te vatten, om zich te kunnen ontplooien en daartoe krijgen ze ook letterlijk op ons ruime domein alle ruimte voor.

Veilige omgeving 

En is het niet een geruststelling dat ze dat kunnen in een veilige omgeving, de geborgenheid die SASK is. Een plaats gegroeid uit een religieuze gemeenschap, de zusters van Sint-Andreas, en gevormd door de christelijke waarden die ook vandaag nog altijd fundamenten zijn. Het letterwoord SASK is vandaag dan ook een begrip geworden, synoniem voor sterk en eigentijds onderwijs met een warme zorg voor de leerling.

Blinken in je vel

Zoals de bomen het zonlicht vangen op de stammen en zacht glanzend stralen, zo hopen wij dat onze leerlingen in SASK ook mogen ‘blinken in hun vel’. Dat ze gelukkige mensen kunnen zijn.

Blik op de toekomst

De baseline die we voor het feestjaar 60 jaar SASK gekozen hadden, vonden we zo krachtig, zo juist dat we die verder aan SASK willen verbinden. Onderwijzen doe je immers met de blik op de toekomst: met de hoop en het vertrouwen in de groeikracht van het kind; met de durf om nieuwe paden te bewandelen en met het doel steeds voor ogen waar je de leerling brengen wil. 

Petra Despiegelaere, directeur kleuterschool
Carl Deprez, directeur lagere school
Klaartje Cafmeyer, adjunct-directeur humaniora
Joost Laeremans, directeur humaniora