JUNI 2008 – SPORTIEFSTE LEERLINGEN Klas 1D was dit schooljaar de sportiefste klas van SASK: 65% van de leerlingen was ingeschreven voor de naschoolse sport en 35% nam deel aan de SVS competitie op woensdagnamiddag. De leerlingen die de beste individuele sportprestaties hebben geleverd tijdens het voorbije schooljaar zijn: Amina Ryfranck (1F), David Maréchal (1E), Charlotte Van Biervliet (1F), Jill De Baets (3B), Jade Pattyn (3B) en Thomas Smolders (4A). Omdat het verschil zo minimaal was, kunnen we geen top 3 maken en worden zij bijgevolg alle 6 gehuldigd!

24/05/2008 – ONZE SCHOOL IS VERKOCHT! (FOTO’S)

23/05/2008 – VUILBAKKENACTIE (FOTO’S) Dit jaar werden reeds in de middelbare school vuilbakperken aangelegd op het schooldomein waarbij elke vuilbak een eigen kleur en naamplaatje kreeg. Op het SASK feest van vrijdag 23 mei werd een workshop ingericht waarbij ALLE vuilbakken van de school (kleuter, lager, middelbaar, restaurant…) met een eigen logo voorzien. Deze logo’s werden ontworpen door leerlingen van het derde jaar ASO o.l.v. de PO leerkracht, mevrouw Bruggeman. Het gaat om een logo voor RESTAFVAL, één voor PMD, één voor enkel BRIKJES en tot slot één voor PAPIER en KARTON. De kleutervuilbakken werden omgetoverd in dierenfiguren.

23/05/2008 – SASKFEEST – 50 JAAR SASK (FOTO’S) Het traditionele SASKfeest stond dit jaar in het teken van ’50 jaar SASK’ en vormde meteen de opening van een feestjaar. Daarom werd het hele gebeuren in een speciaal kleedje gestopt: in de voormiddag namen alle leerlingen deel aan een workshop en in de namiddag waren er optredens van bandjes en groepen van zowel de lagere school als van de humaniora. Over de middag was het aanschuiven voor een échte Belgische snack en een gigantisch dessertbuffet. De groene weide van de school werd voor één dag een festivalweide, vol ambiance en gonzend van de activiteiten. Als afsluiter werd ’s avonds een luchtballon opgelaten en kregen enkele prijsbeesten een luchtdoop.

MEI 2008 – SASK TIJDENS DE MIDDAGPAUZE (FOTO’S)

16/05/2008 – EEN SASK-LEERLINGE AAN HET WOORD IN DE MORGEN (Integrale tekst)
In de krant De Morgen werd een artikel gepubliceerd van Sarah Hurtekant (5D) m.b.t. de milieuproblematiek.

15/05/2008 – SCHOOLREIZEN 1-4 (FOTO’S)
14/05/2008 – WISKUNDE-OLYMPIADE 1e GRAAD (FOTO’S)
07/05/2008 – MEITOCHT (FOTO’S)
06/05/2008 – EXCURSIE NAAR VELZEKE (FOTO’S)
06/05/2008 – AARDRIJKSKUNDE-EXCURSIE (6e JAARS) (FOTO’S)
05/05/2008 – HELDENACTIE (FOTO’S)
2-3-4/05/2008 – EERSTEJAARS OP WEEKEND NAAR DURBUY (FOTO’S)

23/04/2008 – SVS KAMPIOENSCHAPPEN (FOTO’S)
Deze woensdagnamiddag en de weken ervoor werden door SASK-leerlingen heel wat bijzondere sportprestaties geleverd: – Vijf meisjes uit het 1e jaar (Tine Comeyne, Hannah Comptdaer, Hannah De Knock (6e lj), Shauni Sarlet en Quirine Tyvaert) en vijf jongens uit het 3e jaar (Klaas Adam, Jan-Willem De Leyn, Akim Djedaini, Matthias Leliaert en Thijs Verrecas) namen deel aan het krachtbal-interscholentornooi in het weekend van 19 en 20 april. Het waren twee leuke dagen, de zon was van de partij en iedereen heeft genoten van mooie krachtbalmatchen. De meisjes behaalden verdiend de bronzen medaille, de jongens geraakten jammer genoeg niet voorbij de voorrondes. – Diezelfde 5 jongens behaalden op woensdag 9 april de vijfde plaats behaalden op het SVS-krachtbaltornooi. – Het SASK miniemen volleyteam speelde als West-Vlaams SVS-kampioen op woensdag 23 april de kwart- en halve finale van het Vlaamse SVS-volleybaltornooi miniemen jongens. De SASK jongens wonnen hun kwartfinale met 2-1 tegen Genk en moesten in de halve finale, ondanks een sterk begin, uiteindelijk toch met 0-2 de duimen leggen tegen Haasrode. Toch wel een bijzondere prestatie van Lim , Victor, Hendrik, Thimo, Simon, Esteban. – De SASK basketjongens, ook West-Vlaams SVS-miniemenkampioen, moesten het in de Vlaamse kwartfinale opnemen tegen een Antwerpse tegenstander. Deze ploeg bleek letterlijk en figuurlijk een maatje te groot en onze moedige basketters verloren dan ook met 47-61. Toch een dikke pluim voor de 6 spelers (ze legden een mooi parcours af : 5 overwinningen en 1 verlies). – 14 leerlingen namen woensdag 23 april deel aan de West-Vlaamse SVS-atletiekkampioenschappen. Volgende leerlingen wonnen er een medaille: Goud voor Edward Van Herzele (4A) op de 100m spurt en Lien Lannoo (4E) voor hoogspringen (=provinciaal kampioenen!) – Zilver voor Lien Lannoo (4E) op de 800m en Lodewijk Van Dycke (4A) op de 100m spurt bij de niet-aangeslotenen – Brons bij de niet-aangeslotenen voor Natasja Lams (1D) op de 800m, Michiel D’Hondt (1E) op de 1500m en Landelijn Dierick (2B) bij hoogspringen.

18/04/2008 – SASK MUZIEKTALENT (FOTO’S)
Emma Wauters uit 5C heeft de prijs voor “het meest beloftevolle talent” gewonnen tijdens het Eerste Nationaal Harpconcours in het Gents muziekconservatorium, georganiseerd door Rotary Gent en de vzw Gent, met als doel jonge musici te ondersteunen aan het begin van hun (internationale) carri%E8re. De Stichting Harpe Diem betaalt haar inschrijvingsgeld (350 euro) tot deelname aan het 10de World Harp Congress (Amsterdam 17-24 juli 2008) waar ze zich verder kan vervolmaken. Zij krijgt ook de gelegenheid een promotieconcert te verzorgen gedurende de Harpe Diemdag op 9 november 2008. Emma kreeg ook de tweede prijs van het concours: de solistenprijs Rotary. Zij krijgen elk 250 euro + 1 concert, vergoed met 250 euro. De laureaten mogen ook nog één extra concert geven, met live-CD. De winnaressen traden zondagavond op tijdens een galaconcert, waar ze ook in de bloemetjes werden gezet.

12/04/2008 – INFODAG (FOTO’S)

20/03/2008 – HAND-IN-HAND (FOTO’S)
Op donderdag 20 maart vond de 2e editie van HAND-IN-HAND plaats. Dit integratieproject waarbij wij ‘hand in hand’ gaan met personen met een visuele of auditieve handicap en met rolstoelgebruikers, illustreert op prachtige wijze dat SASK ook streeft naar een open oog op de wereld, met daadwerkelijke aandacht en solidariteit voor iedereen, dichtbij en veraf.

04/03/2008 – INFOAVOND VOOR DE 12-JARIGEN (FOTO’S)
Dinsdagavond 4 maart werden de deuren opengezet voor de 12-jarigen en hun ouders. De aanwezigen kregen een gevarieerd beeld van de kenmerken van SASK in het algemeen en van de werking van ons eerste jaar in het bijzonder.

04/03/2008 – MAART, MAAND VAN DE NETHEID (FOTO’S)
In het kader van de stadsactie ‘maart, maand van de netheid’ hebben de tweedejaars op dinsdag 4 maart, tijdens het klassenuur, niet alleen het schooldomein onder handen genomen maar ook de Fortuinstraat, Veltemweg, het Veltembos en de omgeving van het Interbad. Alle ingezamelde materiaal werd ook gesorteerd! Alweer een initiatief van het wereldcomité.

29/02/2008 – 100 DAGEN (FOTO’S)
Op vrijdag 29 februari vierden de 6e jaars hun 100-dagen. Zij zorgden voor een sfeervol gebeuren, uitgewerkt rond het thema ‘kindertijd’.

20/02/2008 – SVS BASKETTORNOOI (FOTO’S)
De SASK basketminiemen wonnen op woensdag 20 februari de West-Vlaamse finale van het SVS baskettornooi. Na een bloedstollende finale tegen OLVA, waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven (ruststand 43-40), viel uiteindelijk in de laatste minuut de beslissing en wonnen onze SASK-boys met 84-76. Snelheid (quick-break) en speldoorzicht gaven de doorslag. Een dikke proficiat aan de tweedejaars William, Wout, Joachim, Mike, Jesse en aan Tim, de enige speler uit het eerste jaar.

20/02/2008 – SOLIDAIR WERELDWINKELONTBIJT (FOTO’S)
We waren culinair solidair met een 150-tal op woensdagmorgen 20 februari. De trekkers van het wereldcomité zorgden, met enkele bereidwillige leerkrachten, voor een heel gezellig ontbijt met wereldwinkelproducten. De opbrengst ging naar Broederlijk Delen. Een deugddoend moment…

16/02/2008 – SASK GALABAL (FOTO’S)
Zaterdagavond 16 februari ging de 3e editie van het SASK Galabal door. Ruim 900 aanwezigen konden genieten van een goed georganiseerd dansfeest. Voor vele oud-leerlingen was dit ook het moment bij uitstek om in een aangename sfeer nog eens naar SASK af te zakken en hun vroegere medeleerlingen opnieuw te ontmoeten.

15/02/2008 – DIKKETRUIENDAG (FOTO’S)
Op vrijdag 15 februari werd de verwarming gedurende de hele dag op nachttemperatuur gezet. De leerlingen werden uitgenodigd om in een (dikke) kleurrijke trui naar school te komen en het wereldcomité koppelde er een wedstrijd aan vast om het mooiste plaatje te schieten. Sean Jonckheere kwam daarbij als winnaar uit de bus (zie foto’s).

12/02/2008 – HAÏTIAANSE VLIEGERS (FOTO’S)
Enthousiaste leerlingen van het wereldcomité bleven een avondje knutselen om de vastenactie rond Haïti visueel te ondersteunen! De vliegers werden gebruikt in de sfeervolle vastenviering van dinsdag 12 februari en fleuren nu de gang op!

31/01/2008 – GEDICHTENDAG (FOTO’S)
Op Gedichtendag (donderdag 31 januari) (thema: Dingen in gedichten’) werd onze kapel omgetoverd tot een heuse po%EBzietempel. De leerlingen van het 3de jaar stelden een (zelfgemaakt) gedicht voor dat creatief uitgewerkt werd in de lessen PO. De eerstejaarsleerlingen brachten hun knuffelbeer mee naar school, dichtten uur na uur een passende versregel en kwamen aldus tot een leuk gedicht.

29/01/2008 – BEZINNING EERSTEJAARS (FOTO’S)
De jaarlijkse bezinningsdag voor de leerlingen van het eerste jaar is weer goed verlopen. Het toneelstuk ‘Splinters en balken’ van theater ‘De Mus’ maakte indruk. Het thema werd verder uitgewerkt met de titularis en de klas. Een zinvolle dag… eventjes stilstaan en herbronnen…

14/01/2008 – CULTUUR VIERDEJAARS (FOTO’S)
De latinisten van de vierdes kregen een heuse Romeinse soldaat op bezoek. Bernard Van Daele vergastte ons op een interessante uiteenzetting over het Romeinse leger en toonde ons hoe zo’n soldaat zich kleedde en op veldtocht trok.

14/01/2008 – CULTUUR EERSTEJAARS (FOTO’S)
Op maandag 14 januari namen alle eerstejaars deel aan een cultuuractiviteit over jeugdlectuur. 07/01/2008 – NIEUWE ADJUNCT-DIRECTEUR We starten het nieuwe jaar met een nieuwe adjunct-directeur: de heer Peter Van Dycke. Dhr. Van Dycke is germanist van opleiding en reeds bijna 20 jaar aan SASK verbonden als leraar Nederlands – Engels.

21/12/2007 – AFSCHEID VAN DE ADJUNCT-DIRECTEUR (FOTO’S)
Op 21 december 2007 zette mevrouw Gaby Breemeersch een punt achter haar welgevulde en bijzonder verdienstelijke loopbaan in SASK: lange tijd als LO leerkracht en de laatste 10 jaren als adjunct-directeur.

21/12/2007 – KERSTMARKT (FOTO’S)
Na de rapportenuitdeling op vrijdag 21 december was er opnieuw de jaarlijkse kerstmarkt van en voor de leerlingen. Alweer een initiatief van het wereldcomité!

21/12/2007 – KERSTTIJD (FOTO’S)
Aan het einde van de laatste schoolweek van de eerste trimester genoten vele leerlingen van stemmige kerst-klasfeestjes. Hier enkele impressies uit het eerste jaar.

12/2007 – WELZIJNSACTIE (FOTO’S)
Leerlingen van het eerste jaar verkochten wafeltjes (tvv. van leefbaar wonen) en kaarsen en kalenders (tvv. van Bond Zonder Naam). Er werd ook heel veel materiaal verzameld voor de kinderen van vluchtelingen in de Gentse school “Het Klimrek”. Met dank aan de vele milde schenkers.

26-30/11/2007 – WORKSHOPS MUZIEK (FOTO’S)
Deze week werden in alle lessen Muzikale Opvoeding (1e, 2e en 4e jaar) workshops gehouden: djembé, ecopercussie en didgeridoo.

22-23/11/2007 – BEZINNING 3es (FOTO’S)
Op donderdag 22 en vrijdag 23 november was het de beurt aan de derdes voor een tweedaagse bezinning.

06/11/2007 – BEZOEK AAN BEISBROEK (FOTO’S)
In de loop van de week van 6 november trokken alle 5es naar de sterrenwacht van Beisbroek. Dit gebeurde in het kader van de lessen Aardrijkskunde.

04/11/2007 – HERDENKING OVERLEDENEN (FOTO’S)
Op zondag 4 november werden de overleden collega’s en familieleden van collega’s herdacht tijdens een viering in de kapel. Het pastoraal comité zorgde zoals gewoonlijk voor een stijlvol en sereen gebeuren.

22-26/10/2007 – AMNESTY SCHRIJF-ZE-VRIJ ACTIE (FOTO’S)
Het wereldcomité nam tijdens deze week alweer het initiatief voor een schrijfactie: deze keer werd er opgekomen voor de straatkinderen in Afrika.

24/10/2007 – SASK-CROSS (UITSLAGEN)
Onder leiding van het LO-team zette de volledige schoolbevolking zich opnieuw in voor de SASK-cross: heel wat SASK-leerlingen haalden verdienstelijke plaatsen in de rangschikking, anderen werkten mee aan de organisatie om alles vlekkeloos te laten verlopen.

22/10/2007 – NIEUWS VAN OUD-LEERLINGEN (WEBLOG)
SASK zendt zijn oud-leerlingen uit. Iedereen die van ver of dicht met SASK verbonden is, is steeds benieuwd om te horen hoe het de de oud-leerlingen vergaat. Wellicht binnenkort een nieuwe rubriek op deze site? Via de vermelde weblog kunnen we alvast een oud-leerling volgen die de komende 10 maand in Freiburg (Duitsland) doorbrengt, in het kader van Erasmus.

19/10/2007 – JEUGDBEWEGINGSDAG (FOTO’S)
Op vrijdag 19 oktober konden de leerlingen van SASK hun gewone uniform een dagje aan de kapstok laten hangen en in hun outfit van de jeugdbeweging naar school komen. In het kader hiervan waren er over de middag ludieke acties en een gevarieerd muziekprogramma.

15-19/10/2007 – RECTO-VERSO (FOTO’S)
Tijdens deze week werd er op initiatief van het Wereldcomité en in het kader van het MOS-project, extra aandacht besteed aan het zuinig omspringen met papier; in het bijzonder werd er extra gelet op het nemen van kopie%EB: recto/verso, tenzij een belangrijke reden om het anders te doen.

11 & 12/10/2007 – BEZINNINGSDAGEN VOOR 4es, 5es en 6es (FOTO’S)
Donderdag 11 en vrijdag 12 oktober trokken de 4es, 5es en 6es zich terug op verschillende externe locaties voor de jaarlijkse bezinningsdagen. Voor de 6es was dit al vanaf de woensdagnamiddag en bleven zij op de bezinningssite overnachten.

03/10/2007 – SOLIDAIR ONTBIJT (FOTO’S)
Woensdagmorgen 3 oktober was het uitzonderlijk vroeg al een gezellige drukte in het restaurant van de school: vanaf 7.45u konden de leerlingen aanschuiven voor een (h)eerlijk ontbijt met wereldwinkelproducten ten voordele van het Kikwit-project van zuster D’Hoore. De leerlingen van het wereldcomité waren al heel wat vroeger op post om alles klaar te zetten voor een uitverkocht restaurant.

25/09/2007 – SPORTDAG (FOTO’S)
Op dinsdag 25 september trokken alle leerlingen van de school er op uit voor een dag vol sportieve activiteiten: kayak, fietstocht, zwemmen, survival, fitness, muurklimmen, squash, tennis, hockey, vlottenbouw, verdedigingstechnieken, waterski, …

14/09/2007 – DE VOORZITTERS VAN DE PRESIDIA ZIJN WEER ENTHOUSIAST GESTART. (FOTO’S)
Florence Vanderweyden en Claire De Waele zetten hun dominosteen in voor de eerste graad. Esther Gruyaert en Steyn Van Houte vertegenwoordigen de tweede graad. Febe De Lille en Jeroen Tousseyn zetten zich in voor de derde graad.

07/09/2007 – ONTMOETINGSDAG EERSTEJAARS (FOTO’S)
Met 153 eerstejaars trokken 7 klasleraars op vrijdag 7 september naar Varsenare. Tijd om uitgebreid kennis te maken met elkaar! Na de picknick verrasten de meters en peters uit 5 en 6 de meisjes en jongens met een heerlijke spelnamiddag.

06/09/2007 – MILIEUZORG OP SCHOOL (zie MOS)
Tijdens de startviering op school werd de milieubeleidsverklaring door onze directie ondertekend. Hiermee bevestigt SASK, als school, dat ze op een educatieve manier aan milieuzorg wil werken en een milieuzorgsysteem wil uitbouwen.

06/09/2007 – STARTVIERING (FOTO’S)
Ik draag mijn steentje bij … Jij ook? Een schooljaar is als een dominospel. Een spel dat in september begint en eind juni uit is en waarbij iedereen uitgenodigd wordt om zijn of haar steentje bij te dragen. Iedereen is er even hard nodig, zowel de ééntjes als de zessen. Om er iets goeds van te maken zullen we moeten samenwerken. Wij zijn benieuwd hoe de domino, de slinger van verbondenheid, er zal uitzien op 27 juni 2008. Alvast veel domino-plezier!