Timing

Vanaf volgend schooljaar starten we met Humane wetenschappen in het 3e en 5e jaar. Vanaf 1 september 2025 bieden wij de richting aan in het 3e, 4e, 5e en 6e jaar. Humane wetenschappen is een studierichting die heel erg aansluit bij het DNA van SASK. We zijn een warme school, waar verbinding, engagement, maatschappelijke betrokkenheid en cultuur al sterk aanwezig zijn.

Is Humane wetenschappen iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en de complexiteit van emoties? Wat mensen gelukkig maakt? Wat de zin van het leven is? Wil je dieper duiken in de samenleving en begrijpen hoe mensen elkaar beïnvloeden, hoe de media werken en fake news ons leven beïnvloedt? Wil je via kunst proberen om de mens en zijn omgeving beter te begrijpen?

Of het nu gaat om filosofie, kunst of psychologie, humane wetenschappen bieden je de kans om de wereld vanuit verschillende perspectieven te begrijpen. Als je geïnteresseerd bent naar wat mensen drijft, dan is humane wetenschappen de richting voor jou!

Humane Wetenschappen is ideaal voor leerlingen met een brede interesse in de mens en zijn omgeving. Het legt een stevige basis voor verdere studies in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, en bereidt je voor op een toekomst waarin je met een brede blik op de wereld verschillende uitdagingen kunt aangaan.