Wereldcomité

We zetten in SASK vol in op bewustwording voor een beter klimaat en we ondernemen ook actie om de school zo milieu- en klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Het Wereldcomité bestaat uit een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten. Enkele van onze leerlingen waren de drijvende kracht achter de klimaatmars in Brugge. Een klimaatdag, Dikketruiendag, opruimacties in en rond de school, uitbreiding vegetarisch aanbod in het schoolrestaurant … Het zijn maar enkele acties waar het Wereldcomité zijn schouders onder zet.


 

Elke dag zoeven honderden leerlingen en tientallen leerkrachten door de gangen van SASK. Door al deze bedrijvigheid vergeten we vaak dat wij als school een grote impact hebben op onze omgeving. Het Wereldcomité probeert iedereen die bij de school betrokken is bewust te maken van onze invloed op kleine én grote schaal. Niet alleen willen we onze eigen voetafdruk beperken, we hebben ook oog voor de problemen en behoeftes van anderen, dicht bij ons of aan de andere kant van de wereld.

Het Wereldcomité wordt gedragen door een groep enthousiaste leerlingen en leerkrachten die hun nek uitsteken en op ludieke wijze acties organiseren rond milieu en sociale thema’s.

En wat doet het wereldcomité dan zoal?

Milieu:

  • milieu-acties rond een verantwoord afvalbeleid en hoe we kunnen omgaan met duurzaamheid
  • dikketruiendag
  • SASK: trotse eigenaar van 3 MOS-logo’s

Een helpende hand:

  • wekelijkse wereldwinkel (verkoop Oxfamproducten aan leerlingen en leerkrachten) Ook tijdens de oudercontacten op school wordt er lekker fruitsap en (h)eerlijke koffie verkocht.
  • Schrijf-Ze-Vrijactie voor Amnesty International
  • kerstmarkt: opbrengst ten voordele van onze zusterschool in Kikwit, WWF…
  • steun aan het Pastoraal Comité bij de organisatie van wereldwinkelontbijt, Broederlijk Delen…